Parmensan & Cayennepepparkex


 
Parmensan och Cayennepepparkex ca 30 st

ett veckat kakmått att stansa ut kexen med

Kex:

  • 125 g mjöl
  • 125 g finriven parmensanost
  • 1/4 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk malen svartpeppar
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 100g kallt smör
  • 1 stor äggula
 
Gör såhär:
  1. Kex: Blanda mjölet, osten, saltet, svartpepparn och cayennepepparn i en matberedare.
  2. Tillsätt det kalla smöret i kuber. Blanda i matberedaren tills balndningen är klumpfri och påminner om sand i konsistensen.  
  3. Tillsätt äggulan och kör till en deg. Rulla degen i en boll, vira in i plastfolie och låt vila i kylen i cirka 1 timma. 
  4. Värm ugnen till 175ºC.
  5. Kavla ut den kylda degen på en lätt mjölad arbetsyta så att degen bli cirka 1/2 cm tjock.Tryck ut kakorna med ett kakmått (välj själv efter smak) och lägg dem på en plåt med cirka 2 cm mellanrum.
  6. Strö på lite svartpeppar på toppen av varje kex. 
  7. Grädda kakorna i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna helt innan servering. 
 

Kommentera här: