Lime och kokosglass

 Bild lånad från google.
 
Lime och kokosglass cirka 1 liter
 

Lime och kokosglass:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk honung
  • 100g kokos
 
Gör såhär:
  1. Vispa grädde hårt i en bunke med elvisp.
  2. Riv skalet från limen och pressa ut limesaften.
  3. Vispa ägg, strösocker, skalet och saften från limen, vaniljsocker och honung en bunke i cirka 1 minut tills blandningen blivit fluffig. 
  4. Vänd ner den hårdvispade grädden i äggsmeten. Rör försiktigt.  
  5. Tillsätt kokos, och vänd den i gräddsmeten.
  6. Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
    Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
  7. Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
 
 

Kommentera här: