Lime och kokosglass

Bild lånad från google.
Lime och kokosglass cirka 1 liter
Lime och kokosglass:
- 3 dl vispgrädde
- 1 lime
- 2 ägg
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk honung
- 100g kokos
Gör såhär:
- Vispa grädde hårt i en bunke med elvisp.
- Riv skalet från limen och pressa ut limesaften.
- Vispa ägg, strösocker, skalet och saften från limen, vaniljsocker och honung en bunke i cirka 1 minut tills blandningen blivit fluffig.
- Vänd ner den hårdvispade grädden i äggsmeten. Rör försiktigt.
- Tillsätt kokos, och vänd den i gräddsmeten.
- Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. - Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.