Kanel- och kardemummabullar



Kanel- och kardemmumabullar ca 50st.
ca 50 st bullformar

 

Bulldeg:

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk stötta kardemummakärnor
  • 12-14 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 34 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • ¾ msk kardemumma
Garnering:
  • 1 st uppvispat ägg
  • pärlsocker
 
 
Gör så här:
  1. Bulldeg: Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°C.
  3. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  4. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
  5. Arbeta degen för hand eller med bakmasikn med degkrok tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Fyllningen: rör ihop det rumstempererade smöret, sockret,kanelen och kardemumman.
  8. Arbeta bulldegen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, cirkaa 30x45 cm.
  9. Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik sedan långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  10. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  11. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  12. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer:

1 Carina:

skriven

Ser göörgoda ut!. :)

2 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt :D

Kommentera här: