Kladdkaka med choklad- och hasselnötsganache

 



Kladdkaka med choklad- och hasselnötsganache
 

Kladdkaka:

  • 2 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100g smör
  • 2 dl mjöl
  • ½ tsk salt
 
 
Choklad - och hasselnötsganache:
  • 200 g Marabo schweizernöt
  • 2 dl grädde
 
 

Så gör du:

1. Kladdkakan: Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
4. Blanda samman med mjöl, kakao, vaniljsocker och smör
5. Häll ner smeten i en brödad form
6. Grädda i 15-20 minuter, ju kortare tid desto kladdigare kaka
7. Låt kladdkakan svalna
8. Chokladganache: Blanda chokladen och grädden i en kastrull på svag värme tills allt är sammanblandat
9. Häll chokladganachen över kladdkaka, låt svalna

 

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Mumsigt :D

2 purposes.blogg.se:

skriven

men åh! Gud så gott :o

Kommentera här: