Kokos- och chokladkaka

Kokos- och chokladkaka ca 30-40 bitar
1 ungsform 25x35 cm
elvisp
Chokladkaka:
Kokosglasyr:
Gör såhär:
- Chokladkakan: Sätt på ugnen på 200°C.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp.
- Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
- Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
- Kokosglasyr: Gör under tiden kokosglasyren i en kastrull. Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan sjuda i några minuter för att sedan svalna.
- När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
- När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.