Morotskaka

Jag är ett stort fan av mortotskaka, men har under åren haft svårt att hitta ett recept som verkligen är saftigt och smakrikt både med och utan frosting. Det recept jag gillar allra mest är Leila Lindholms variant på en amerikans morotskaka. Garanterat sftig, både med och utan frosting!
 
Leilas morotskaka
kakform med löstagbar kant 24 cm i diameter, smord och bröad 
 
Morotskaka:
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ dl solrosolja
  • 4 ½ dl rårivna morötter
 
Cream Cheese Frosting:
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime, samnt några limeskivor
  • 100 g philadelphiaost
  1. Morotskaka: Värm ugnen till 150ºC grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter och rör runt.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.Låt morotskakan svalna.
  7. Cream Cheese Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt och bred sedan frostingen över kakan. Garnera med limeskivor.

Kommentera här: