Jordgubb- och roscupcakes


Jordgubb-, apelsin- och roscupcakes ca 15 st
Minst 15 st muffinsformar
1 muffinsplåt
Muffin:
- 3 påsar Söderbloms te
- 3 msk nykokt vatten
- 75g osaltat smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 3 ¾ dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- ¼ tsk salt
- 1 ¾ dl standardmjölk
- 2 ägg
Frosting:
- ½ dl standardmjölk
- 8 ¼ dl florsocker
- 150g osaltat smör, rumsvarmt
- ev röd hushållsfärg efter färgsmak
Gör såhär:
- Muffin: Häll det nykokta vattnet i en skål, lägg i tepåsarna och låt dra i 30 min.
- Värm ugnen till 200ºC. Sätt muffinsformarna i muffinsplåten/-plåtarna.
- Använd en elvisp eller matberedare med visp och visp smöret, sockret, mjölet, bakpulvret och saltet på en låg hastighet tills blandningen är finsmulig.
- Vispa ihop mjölken och äggen för hand. Tillsätt det bryggda teet och krama ur tepåsarna ordentligt i mjölkblandningen. OBS! Spara tepåsarna till glasyren.
- Vispa ner mjölkblandningen i smulblandningen med elvisp eller matberedare på låg hastighet. Öka hastighete till medelhastighet och fortsätt vispa tills smeten är slät igen.
- Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet. Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de har rest sig och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan. Låt kakorna vila en stund i plåten/plåtarna, ta sedan upp dem och låt dem svalna helt på ett galler.
- Frosting: Häll mjölken i en liten skål, lägg de använda tepåsarna i mjölken och låt dra i 30 minuter. Ta upp tepåsarna och krama ur dem ordentligt i mjölken.
- Använd en elvisp eller en matberedare med visp och vispa florsockret och smöret på låg hastighet tills alla smörklumpar är utrörda, blandningen kommer fortfarande att vara pudrig. Fortsätt att visp på låg hastighet och tillsätt temjölken och den röda hushållsfärgen. Vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är krämig och luftig.
- Bred eller spritsa på glasyren på de avsvalnade muffinsarna.