Fudgekakor


Fudgekakor ca 20 st
20 st folieformar
Mördegsformar:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl socker
- 3 dl mjöl
- 1 äggula
Chokladfudge:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl sirap
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
Gör såhär:
- Mördegsformar: Vispa smör och mjöl med en elvisp eller i en matberedare tills degen är smulig.
- Tillsätt sockret och äggulan och vispa samman. Arbeta ihop degen tills den är slät.
- Dela degen i 20 bitar och forma till bollar. Tryck en grop i varje boll och forma varje till en skål, placera i folieformarna och tryck ut ytterligare.
- Värm ugnen till 175ºC
- Chokladfudge: Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull och låt koka ihop på medelhög värme i 5 minuter.
- Häll i fudgen i mördegsformarna.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Ta ut kakorna när mördegen fått lite färg.
- Ställ kakorna i kylen tills fudgen har stelnat, ca 1,5-2h.
- Servera kakorna kylskåpskalla för att fudgen skall ha rätt konsistens.