Fudgekakor

 
 
Fudgekakor ca 20 st

20 st folieformar

Mördegsformar:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 äggula

 

 Chokladfudge: 

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
 
Gör såhär:
  1. Mördegsformar: Vispa smör och mjöl med en elvisp eller i en matberedare tills degen är smulig.
  2. Tillsätt sockret och äggulan och vispa samman. Arbeta ihop degen tills den är slät. 
  3. Dela degen i 20 bitar och forma till bollar. Tryck en grop i varje boll och forma varje till en skål, placera i folieformarna och tryck ut ytterligare.
  4. Värm ugnen till 175ºC
  5. Chokladfudge: Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull och låt koka ihop på medelhög värme i 5 minuter. 
  6. Häll i fudgen i mördegsformarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  8. Ta ut kakorna när mördegen fått lite färg. 
  9. Ställ kakorna i kylen tills fudgen har stelnat, ca 1,5-2h.
  10. Servera kakorna kylskåpskalla för att fudgen skall ha rätt konsistens. 

Kommentera här: