Chokladstjärnor


Chokladstjärnor ca 30st
Kakor:
125g smör
1 1/2 dl strösocker
1 äggula
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
3 1/4 dl vetemjöl
Glassyr:
1 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 1/2 msk vatten
strössel efter smak
- Värm ugnen till 225°C alt. 200ºC varmluftsugn
- Rör rumsvarmt smör, socker och äggulan smidigt. Tillsätt sedan kakao, bakpulver och mjöl till en smidig deg och låt den sedan vila i kylen i 30 min.
- Kavla ut degen så att den är ca. 0,5cm tjock. Undvik att kvla degen för tunn eftersom att kakorna då kan spricka under gräddningen. Stansa sedan ut kakorna i valfri form. Jag valde stjärnor men det går lika bra med andra former så som hjärtan och cirklar.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca.10 min, ca 8 min i varmluftsugn.
- Låt kakorna svalna helt.
- Glassyr: Rör ihop florsocker, kakao och vatten och glasera kakorna. Strö på valfritt strössel och låt stelna.