Ananaspaj

Annanaspaj ca 10-12 port.
1 pajform med löstagbar boten, 23 cm i diameter
1 paket torkade ärtor/bönor till gräddning
Pajdeg:
- 100g rumsvarmt smör
- 3½ dl vetemjöl
- ¾ dl strösocker
- 1 ägg
Fyllning:
- 450g burkananas
- 2 msk ananasspad
- 2 dl kokosflingor
- 1 burk kondenserad mjölk
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Pajdeg: Använd elvisp alt. matberedare med visp och vispa smöret och mjölet på låg hastighet tills blandningen är smulig.
- Tillsätt sockret och ägget och blanda försiktigt tills allt är inarbetat. Knåda ihop degen på en mjölad arbetsyta tills degen håller ihop. Täck sedan över degen med plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min.
- Kavla ut den kylda degen tills den är 5mm tjock och tillräckligt stor för att täcka pajformen. Klä pajformen med degen och tryck försiktigt ut den mot botten och kanterna. Jämna sedan till kanterna och nagga botten. Låt ppajskalet vila i kylen i 30 min.
- Värm ugnen till 175ºC, vanlig ugnsfunktion.
- Ta ut pajskalet ur kylen. Täck pajskalet med bakplåtspaper alt. aluminiumfolie och håll i de torkade ärtorna/bönorna. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 12 min, ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret och ärtorna/bönorna och grädda pajskalet i ytterligare 15 min, tills det är genombakat och svagt gyllenbrunt. Låt pajskalet svalna.
- Fyllningen: Häll av spadet från ananasen och mixa sönder den. OBS! Spara två msk ananasspad!
- Blanda med kondenserad mjöl, ananasspad, kokos, ägg och vaniljsocker.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 min i 200ºC tills fyllningen har stelnat.