Passionsfruktscupcakes
Vanilj och citrus är klassiska ingredienser i cupcakes och tillsammans med den friska och syrliga smaken hos passionsfrukterna blir dessa cupcakes en kulinarisk fullträff.

Passionsfruktcupcakes ca 12st
Muffin:
5 passinosfrukter
75 g rumstempererat osaltat smör
120 g socker
2 ägg
160 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vanlijsocker
Passionsfruktsfrosting:
150 g philadelphiaost
60 g rumstempererat osaltat smör
7 dl florsocker
2 st passionsfrukter
ev. Gul hushållsfärg
Dekoration:
Saft och kärnor från ca 3 passionsfrukter
Gör såhär:
- Värm ungnen till 180ºC.
- Klä en muffinsplåt med 12 stycken muffinsformar.
- Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och passera fruktköttet genom en sil. Tips:Använd baksidan av en sked för att pressa med. Du behöver ca 1/2 dl passionsfruktssaft.
- Vispa rumstempererat smör och socker ljust och luftigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och äkta vaniljsocker. Rör om försiktigt.
- Tillsätt passionsfruktssaften och rör om försiktigt.
- Fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i ungenen 17-20 min.
- Ta ut plåten från ugnen och låt svalna i ca 5 minuter. Flytta över kakorna till galler och låt dem svalna helt.
- Till frosting: Pressa pssuionsfrukterna som ovan (punkt 3).
- Vispa philadelphiaost, smör, florsocker och passionsfruktssaft till en smidig konsistens. Tillsätt mer florsocker om det behövs och eventuellt gul hushållsfärg.
- Häll frostingen i en spritspåse. Börja spritsa i ytterkanten av cupcaken och för spritsen i cirklar inåt mitten och avsluta med en topp. Sekda sedan över lite passionsfruktssaft med kärnor över cupcaken.
Receptet är hämtad ur boken Cupcakes skriven av Ingrid Hancock Bjerknes.